2010-04-26 14:17:01• hírek • Szatmár.ro

Környezettudományi előadások a Refiben

Hétfőn délelőtt tíz órától a Református Gimnáziumba látogattak a kolozsvári Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének képviselői.

A Református Gimnázium végzősei és pedagógusai érdekfeszítő környezettudományi előadásokat hallgathattak meg hétfőn délelőtt dr. Urák István biológus, a kolozsvári Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének vezetője, Szígyártó Lídia biológus, Zsigmond Andrea vegyész, Tóth Attila geológus és Magyar Erik másodéves hallgató előadásában.

A fiatalok többek között a levegőből leülepedő porról, a szennyezett levegőben élő növényekről, vagy a közlekedésből származó ólomról tudhattak meg érdekes információkat, de dr. Urák István, kedvcsinálóként, röviden vázolta a felsőoktatási intézmény tevékenységeit is, amelyek keretében, nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésekre, hiszen számtalan terepgyakorlatot és méréseket végeznek a hallgatók az egyetemi évek alatt.

Természetesen évente külföldi gyakorlatot is szerveznek az egyetemistáknak, amelybe idén három végzős fiatal is bekapcsolódhat: a tanszék honlapján megtalálható görögországi versenyjáték három első helyezettje a hallgatókkal együtt utazhat a Meteorák országába terepgyakorlatra.


Előadást tartottak a Református Gimnáziumban
Előadást tartottak a Református Gimnáziumban


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: